BLUE IS THE WARMEST COLOR

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ     

δράμα, αισθηματική 2013 

 Η Αντέλ, είναι μια μαθήτρια λυκείου, η οποία αναζητά απεγνωσμένα τον έρωτα. Η σχέση που κάνει με έναν συμμαθητή της τελειώνει άδοξα, χωρίς να λάβει την ερωτική ένταση που αναζητά. Η ζωή της ανατρέπεται όταν θα συναντήσει τυχαία ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά που φοιτά στη σχολή καλών τεχνών. Μαζί της, θα ζήσει μια ερωτική ιστορία γεμάτη έντονο πάθος αλλά και αγάπη. Η Έμμα θα την βοηθήσει να ανακαλύψει την σεξουαλική απόλαυση και επιθυμία και να ανακαλύψει και να προσδιορίσει την σεξουαλική της ταυτότητα.



ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Απμντελατίφ Κεσίς
ΣΕΝΑΡΙΟ: Ζουλί Μαρό, Αμπντελατίφ Κεσίς, Γκάλια Λακρουά
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Αντέλ Εξαρχόπουλος, Λεά Σειντού
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία
blue is the warmest color image
 Τι προσδιορίζει τις επιλογές μας; το γούστο μας, τα ενδιαφέροντά μας; τους έρωτές μας και εν τέλει τις ζωές μας; μήπως το κοινωνικό πλαίσιο που βρισκόμαστε ζούμε και μεγαλώνουμε; μήπως οι οικογένειά μας που μέσω αυτής αποκτούμε συγκεκριμένες αξίες και ηθικούς κώδικες; μήπως όλα αυτά προσδιορίζουν τον έρωτα ή ακόμα και την αγάπη;
 Η ερωτική ιστορία των δυο πρωταγωνιστριών μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης ή τα προβλήματα της εφηβικής ηλικίας και η αναζήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας, όμως πίσω από αυτά υφαίνονται πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων όπως, οι αποχρώσεις των διαπροσωπικών σχέσεων, η διαφορετικότητα και οι προκαταλήψεις, η εκπαίδευση και ο σχολικός εκφοβισμός, ο κοινωνικός ρατσισμός και η αποξένωση, οι ταξικές διαφορές και οι φραγμοί στις σχέσεις που αυτές επιβάλλουν ή και οι ρόλοι κυριαρχίας που απορρέουν από αυτές. Δυο διαφορετικοί χαρακτήρες με διαφορετικά υπαρξιακά κοινωνικά και προσωπικά ερωτήματα, γιατί βρίσκονται σε διαφορετικό κοινωνικό και οικογενειακό στάτους. Διαφορετικοί επαγγελματικοί προσανατολισμοί, διαφορετικά γούστα και αναζητήσεις, έως και διαφορετικές διατροφικές συνήθειες. Η Έμα και η Αντέλ ορίζονται ακριβώς μέσα από αυτή τους τη διαφορά. 
 Ως μοναδικό ίσως αρνητικό στοιχείο της ταινίας, τα αμέτρητα γκρο πλαν που κουράζουν. Κορυφαίες στιγμές, η στιγμή της αντιμετώπισης της απιστίας, η στιγμή του αποχωρισμού στο καφέ και φυσικά η αναχώρηση της Αντέλ από την αίθουσα τέχνης, που αφήνει αναπάντητα ερωτήματα ως προς τη συνέχεια της ιστορίας.
bigstar8,2 iconReviewed by My Films-In on blue is the warmest color- Rating:8.2 out of 10



                                





imdb