THE HOUSE OF MAGIC

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ

κινούμενα σχέδια, περιπέτεια, κωμωδία 2013

 Το μικρό γατάκι Θάντερ, έχει εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του και ένα βροχερό βράδυ βρίσκει καταφύγιο στο μεγάλο αρχοντικό του μάγου Λορέντζο. Ο γέροντας θα το καλοδεχθεί, δεν θα συμβεί όμως το ίδιο με τον Τζακ το λαγό και την μικρή ποντικίνα Μάγκι που θα συνωμοτήσουν εναντίον του προκειμένου να φύγει από το σπίτι. Όμως απέναντι στην κοινή απειλή, του πονηρού ανιψιού του Λορέντζο που θέλει να στείλει τον θείο του στο γηροκομείο και να πουλήσει το αρχοντικό, θα πρέπει να συμφιλιωθούν και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να αποτρέψουν το γεγονός.


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπεν Στάσεν, Ζερεμί Ντεγκρισόν
ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζέιμς Φλιν, Ντομινίκ Παρί, Μπεν Στάσεν
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τζίντα Άνταμς, Τζόρτζ Μπάμπιτ, Μουρέυ Μπλου (φωνές)
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Βέλγιο
the house of magic image
 Από το Βέλγιο η παραγωγή αυτή, σε σκηνοθεσία των Μπεν Στάσεν και Ζερεμί Ντεγκρισόν, συνεργάτες και στο παρελθόν σε άλλες ανάλογες μικρού μήκους ταινίες, που αν και αναπτύσσεται με προβλέψιμο τρόπο, ωστόσο διαθέτει κάποια καλά χαρακτηριστικά. Η αμερικανική βιομηχανία με ονόματα κολοσσούς όπως Ντίσνεϊ, Πιξάρ, Ντρεαμ Γουόρκς κλπ. δεν αφήνει και πολλά περιθώρια σε τέτοιου είδους προσπάθειες, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, έτσι εύκολα παραγωγές σαν αυτή μπορούν να βρεθούν στο περιθώριο, όμως αξίζει λίγο την προσοχή μας γιατί και χαρακτήρες αξιαγάπητους διαθέτει και υψηλής ποιότητας οπτικά εφέ, χρώματα και σχέδια.
 "Το μαγικό σπίτι" είναι μια όμορφη ιστορία κινουμένων σχεδίων με ένα εγκαταλελειμμένο γατάκι που κάνει τα πάντα προκειμένου να σώσει το νέο του σπίτι. Η ταινία είναι γοητευτική και γλυκιά, με όμορφα σχέδια και πλούσια χρώματα, είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στις ρίζες, πίσω στο παρελθόν. Ο αγώνας του μικρού Θάντερ και όλων των άλλων ζώων και παιχνιδιών που βρίσκονται στο σπίτι, είναι ο αγώνας των αναμνήσεων και των ονείρων της παιδικής ηλικίας που προσπαθούν με ότι μέσο μπορούν για να μην τα αφήσουμε, να μην τα θυσιάσουμε στον βωμό της ενηλικίωσης. Είναι οι αξίες που είχαμε κάποτε όπως η ομαδικότητα, η φιλία, η αγάπη, η ομόνοια, που θέλουν να μείνουν με μας και που τώρα, την εποχή της ανθρωπιστικής κρίσης τις έχουμε ξεχάσει εν ονόματι του χρήματος. Τα πάντα διαθέτει το σπίτι αυτό, μαγεία, γοητεία, πολύ δράση, καλές και κακές στιγμές που καταλήγουν σε ευτυχισμένο τέλος και μπορεί όλο αυτό να είναι σαν κάτι που το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές, ωστόσο βλέποντας τον ειλικρινή αγώνα του γέροντος-Παρελθόντος μαζί με την τρελούτσικη παρέα του να κρατήσουν όρθιο με νύχια και με δόντια το "μαγικό σπίτι", συγχωρούμε το κοινότυπο της αφήγησης.
 Η ταινία μάλλον απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά που είναι ικανά να εξορθολογήσουν τις σκηνές εγκατάλειψης και αγωνίας της μικρής γατούλας να βρει καινούργιο σπίτι. Η εγκατάλειψη, η προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα και η απόδειξη της αξίας του εαυτού στην ομάδα, είναι επίσης κάποιες άλλες θεματικές της  ταινίας.
 Σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά, αλλά και τους πιο μεγάλους θεατές δεν θα τους αφήσει αδιάφορους.
bigstar6,5 icon Reviewed by My Films-In, on the house of magic- Rating:6,5 out of 10



             





imdb
rottentomatoes