MUPPETS MOST WANTED

ΤΑ ΜΑΠΕΤ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

κωμωδία, περιπέτεια, εγκλήματος 2014

 Τα Μάπετ πηγαίνουν παγκόσμια περιοδεία και θα βρεθούν σε μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς της Ευρώπης όπως το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Μαδρίτη. Όμως θα δημιουργηθεί ένα χάος στο ταξίδι τους, καθώς άθελά τους θα εμπλακούν σε μια υπόθεση διεθνούς εγκλήματος, που αφορά τον νούμερο ένα εγκληματία στον κόσμο, τον Κόνσταντιν.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζέιμς Μπόμπιν
ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζειμς Μπόμπιν, Νίκολας στόλερ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ρίκι Τζερβέ, Τομ Χίντλεστον, Nτέμπι Ράιαν, Σάλμα Χάγιεκ, Κριστόφ Γουόλτζ, Ντάνι Τρέχο, Τίνα Φέι, Ρέι Λιότα, Τάι Μπαρέλ, Τιλ Σβάιγκερ, Φρανκ Λανγκέλα
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αμερική
muppets most wanted image
 Η τηλεοπτική σειρά Μάπετ Σόου δημιουργήθηκε από τον μαριονετίστα και τηλεοπτικό παραγωγό Τζιμ Χένσον. Τα επεισόδια της σειράς μεταδόθηκαν στην Αμερική από το 1976 μέχρι το 1981. Μετά από την Αμερική το Μάπετ σόου μεταφράστηκε και προβλήθηκε σε πολλές άλλες χώρες. Την περίοδο της ακμής του το παρακολουθούσαν συστηματικά 235 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, γιαυτό και χαρακτηρίστηκε ως το πιο δημοφιλές ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους θεατές. Σε κάθε επεισόδιο παρακολουθούμε την παράσταση θεάτρου που υποθετικά δίνουν τα Μάπετ, καθώς και τι συμβαίνει στα παρασκήνια. Σε κάθε επεισόδιο επίσης εμφανίζεται ως καλεσμένος κάποιος μεγάλος αστέρας του σινεμά, της τηλεόρασης ή της μουσικής σκηνής. Σόου χαρακτήρων και καταστάσεων που κατά τη διάρκεια του σατιρίζονται ή παρωδούνται πολλά από τα γεγονότα της εποχής ή τα ήθη του θεάματος. Εκτός από την τηλεόραση τα Μάπετ έκαναν καριέρα και στον κινηματογράφο, παίζοντας σε συνολικά δώδεκα ταινίες με πρώτη το The Muppet Movie το 1979.
 Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τον κινηματογράφο, τα Μάπετ επανεμφανίζονται με την ταινία The muppets το 2011. Το Muppets most wanted αποτελεί συνέχεια της ταινίας αυτής και είναι από τις πιο κεφάτες ταινίες των Μάπετ που θα ευχαριστήσει το νεανικό κοινό, ενώ αυτούς που μεγάλωσαν μαζί με τις χαριτωμένες τσόχινες κούκλες θα τους ενθουσιάσει. Ο τρελός κόσμος των Μάπετ αναβιώνει ξανά, σε ένα μιούζικαλ δράσης και καταδίωξης με πολλές εκπλήξεις, δημοφιλείς καλεσμένους, πολύ γέλιο, τραγούδι και πλούσια χορευτικά. Χρησιμοποιώντας την κινηματογραφική παράδοση της ψεύτικης ταυτότητας, ο Τζέιμς Μπόμπιν, θα δημιουργήσει μια καλή σεναριακή δομή  προσφέροντάς μας μια διασκεδαστική "διεθνή" περιπέτεια, με πλήθος αστείων καταστάσεων, παρεξηγήσεις, άφθονη σάτιρα, παρανοήσεις, αναφορές σε παλαιότερες ταινίες του κινηματογράφου και πολύ μα πολύ τρέλα.
bigstar7.0 iconReviewed by My Films-In, on muppets most wanted- Rating:7,0 out of 10



          





imdb
rottentomatoes