ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΙΑ

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΙΑ

δράμα, 2013

 Με αφορμή τις πασχαλινές διακοπές, τα μέλη μιας οικογένειας ξαναβρίσκονται μετά από πολύ καιρό σε μια οδυνηρή συνάντηση στην πατρογονική στέγη, που θα έχει για όλους απρόβλεπτες συνέπειες.


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρία Ντούζα
ΣΕΝΑΡΙΟ: Μαρία Ντούζα
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Μιριάνα Καράνοβιτς, Νίκος Ορφανός
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ελλάδα
το δέντρο και η κούνια image
 Το επίκαιρο, για άλλη μια φορά για την ελληνική πραγματικότητα, θέμα της μετανάστευσης και των κοινωνικών προβλημάτων που αυτή δημιουργεί, πραγματεύεται η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της Μαρίας Ντούζα και είναι εμπνευσμένη από ένα αληθινό περιστατικό.
 Με τη βοήθεια ενός παραδοσιακού σεναρίου και εστιάζοντας στους συμβολισμούς που προσλαμβάνουν το δέντρο και η κούνια ως φιλμικά σημεία, συντάσσεται μια θεματογραφία που αφορά τη μετανάστευση, την αποδοχή του διαφορετικού, τις σχέσεις γονέων και παιδιών όταν αυτές δοκιμάζονται από τον αναγκαστικό ξεριζωμό, την συνειδητοποίηση της ταυτότητας, την έννοια της πατρίδας και της ρίζας χωρίς διακηρυκτικό ύφος. Απλά, ευαίσθητα μα επιφανειακά. Μια πολύ φροντισμένη και προσεγμένη παραγωγή με καλές προθέσεις, καλές ερμηνείες ιδιαίτερα της Αλικάκη και της Καράνοβιτς, καλό ρυθμό, ωραία φωτογραφία και μουσική, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να απογειώνει τις δραματικές εντάσεις της θεματικής της, αφού αυτές αντανακλώνται περισσότερο διακριτικά και ήρεμα από όσο θα έπρεπε.
bigstar7.0 iconReviewed by My Films-In on το δέντρο και η κούνια- Rating:7,0 out of 10



          





imdb
rottentomatoes