THE WOLF OF WALL STREET

Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ WALL STREET     

βιογραφία 2013 

 Ο Τζόρνταν Μπέλφορτ, χρηματιστής, έχει ως μοναδικό όραμα να γίνει πολυεκατομμυριούχος. Καταφέρνει να απασχοληθεί στη wall street και εκεί αρχίζει και μαθαίνει τα μυστικά της δουλειάς. Ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα φτιάχνει τη δική του εταιρεία και πολύ γρήγορα καταφέρνει και αγγίζει το όνειρό του. Τι θα γίνει όμως όταν το FBI θα αρχίσει να σκαλίζει την ιστορία και τους τρόπους ανάπτυξης της εταιρεία του;


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάρτιν Σκορτσέζε
ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζόρνταν Μπέλφορντ, Τέρενς Γουίντερ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζόνα Χίλ, Μάθιου Μακ Κόναχι, Κάι Τσάντλερ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αμερική
the wolf of wall street image
 Η πλοκή που ακολούθησαν ο Γουίντερ και ο Σκορτσέζε για να μας δώσουν την ουσία, το κεντρικό νόημα της ταινίας, είναι κάτι παραπάνω από αριστοτεχνική. Το δε ξεκίνημα του σεναρίου, μάθημα για τους νέους σεναριογράφους. Άψογο το κράτημα του ρυθμού και η καθοδήγηση των ηθοποιών από τον σκηνοθέτη. Μια ανελέητη, καυστική σάτιρα για το καπιταλιστικό σύστημα και τον κυριότερο εκπρόσωπό του. Χιούμορ που σπάει κόκαλα. Μια σπουδή, πάνω στο τι είναι και πως δομείται η παγκόσμια οικονομία. Μελέτη, πάνω στο πώς ο άνθρωπος αλλοιώνεται, εκφυλίζεται, εκπορνεύει την ψυχή του μέσα στον λαμπερό κόσμο του χρήματος. Δεν υπάρχουν αξίες, δεν υπάρχουν κανόνες, δεν υπάρχει ο άνθρωπος, υπάρχει μόνο το χρήμα, "μια μόνιμη γιορτή απληστίας" όπως μας λέει ο Μπέλφορντ στην ταινία.
 Ο Ντι Κάπριο δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και άξια βρίσκεται υποψήφιος να πάρει το όσκαρ. Το μόνο ίσως αρνητικό ήταν η μεγάλη διάρκεια της ταινίας, αλλά όταν πας να δεις Σκορτσέζε αυτό το γνωρίζεις εξ αρχής.
bigstar8,6 iconReviewed by My Films-In on the wolf of wall street- Rating:8.6 out of 10



            





imdb
rottentomatoes