BEGIN AGAIN

ΠΑΡ΄ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

κωμωδία, δράμα, μουσική 2013

 Ένα ξεπεσμένο στέλεχος μιας δισκογραφικής εταιρίας, συναντά τυχαία σε ένα μπαρ στο Μανχάταν μια πρωτοεμφανιζόμενη νεαρή τραγουδίστρια και τραγουδοποιό και αμέσως γοητεύεται από το ακατέργαστο ταλέντο της. Από αυτή την τυχαία συνάντηση θα δημιουργηθεί μια αμοιβαία συμπάθεια και μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία.


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζον Κάρνεϊ
ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζον Κάρνεϊ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Κίρα Νάιτλι, Χάιλι Στάινφελντ, Μαρκ Ράφαλο, Κάθριν Κίνερ, Άνταμ Λιβάιν
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αμερική
begin again image
 Με το Begin Again ο Τζον Κάρνεϊ αποδεικνύει πως η επιτυχία της προηγούμενής του ταινίας Once, το 2006 και το όσκαρ που πήρε η ταινία στην κατηγορία καλύτερης κινηματογραφικής μουσικής και πρωτότυπου τραγουδιού δεν ήταν τυχαία γεγονότα.
 Με την ίδια αφοπλιστική συναισθηματική ευθύτητα, την ίδια απλότητα και αμεσότητα του Once, ο σκηνοθέτης επανεξετάζει τα θέματα της ανθρώπινης δημιουργικής διαδικασίας και της ψυχολογικής επίδρασης της μουσικής, σε ένα πιο ευρύ φάσμα αυτή τη φορά, εξετάζοντας τις σύγχρονες εξελίξεις στον κλάδο της μουσικής και την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Πιστός στη θεραπευτική δύναμη της τέχνης ο Κάρνεϊ και με μεγάλο σεβασμό για τον τρόπο με τον οποίο η μουσική δημιουργείται, απορρίπτει τις επεξεργασμένες ποπ συνθέσεις, το μάρκετινγκ της μουσικής βιομηχανίας και τους υψηλά αμειβόμενους μεσάζοντές της, προκρίνει το καθαρό αποτέλεσμα που παράγεται όταν το έμφυτο ταλέντο εστιάζει την ενέργειά του αποκλειστικά στην δημιουργία και τάσσεται υπέρ της άμεσης επαφής του καλλιτέχνη με το κοινό του. Αποφεύγει να κτίσει το σενάριό του πάνω σε μια ιστορία αγάπης και επικεντρώνεται στην προσπάθεια, στον αγώνα και στην καταξίωση του καλλιτεχνικού εγχειρήματος, το οποίο συνυφαίνει σε δεύτερο επίπεδο με τις μεγάλες και δύσκολες αλλαγές της ζωής, αναδεικνύοντας την επίδραση της μουσικής πάνω στην ανθρώπινη καθημερινότητα και ψυχοσύνθεση.
 Ταινία χωρίς σεναριακές εκπλήξεις που κυλά όμως ευχάριστα, με απολαυστικά ατμοσφαιρικά τραγούδια που ερμηνεύει με φωνητική επάρκεια η Κίρα Νάιτλει, κινηματογράφηση που περιλαμβάνει πλάνα σχεδόν από όλη την πόλη της Νέας Υόρκης, προτρεπτική και ενθαρρυντική για κάθε νέο καλλιτέχνη αλλά και ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους υπόλοιπους από τη καταιγιστική δράση των υπερπαραγωγών του καλοκαιριού που μας πέρασε.
 Να σημειώσουμε πως τα τραγούδια που ακούγονται στο φιλμ γράφτηκαν από τους Γκρέγκ Αλεξάντερ και Ντανιέλ Μπράιζεμποις.
bigstar6,9 iconReviewed by My Films-In, on begin again- Rating:6,9 out of 10



             





imdb
rottentomatoes