LOCKE

ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ

δράμα 2013

 Ο Ίβαν Λόκ είναι ένας επιβλέπων μηχανικός σε κατασκευαστική εταιρία και έχει μπροστά του να κατασκευάσει ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο. Όμως ένα βράδυ πριν την μέρα που θα ξεκινήσει το έργο αυτό, θα δεχθεί ένα τηλεφώνημα που θα τον γυρίσει πίσω στο παρελθόν, σε ένα λάθος που είχε κάνει και θα τον αναγκάσει να πάρει αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή του.


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στίβεν Νάιτ
ΣΕΝΑΡΙΟ: Στίβεν Νάιτ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τομ Χάρντι, ακούγονται οι φωνές των: Ρουθ Γουίλσον, Άντριου Σκοτ, Τομ Χόλαντ, Ολίβια Κόλμαν, Μπιλ Μίλνερ, Μπεν Ντάνιελς
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αγγλία, Αμερική
locke image
 Πρωτότυπο σενάριο, μινιμαλιστική κινηματογραφία. Γυρισμένη εξολοκλήρου μέσα σε ένα αυτοκίνητο και με έναν μόνο ηθοποιό, σε μόλις οκτώ νύχτες και με χαμηλό προϋπολογισμό, η ταινία αποδεικνύει, πως μια απλή ιδέα, μπορεί να μετασχηματιστεί σε στοχαστικό και σοβαρό κινηματογράφο
 Έντονο δράμα, με σταθερό ρυθμό στην αφήγηση που κεντρίζει συνεχώς το ενδιαφέρον, με ένταση που ενισχύει η κινηματογράφησή του σε πραγματικό χρόνο, ενώ η δεξιοτεχνία του στην εις βάθος σκιαγράφηση του πολύπλοκου κεντρικού χαρακτήρα, όπως επίσης η δεξιοτεχνία στην απόδοση του φιλμικού χώρου που συστέλλεται υπερβολικά για να επικεντρώσει την προσοχή στις ψυχικές διεργασίες του ήρωα, επιφέρουν συγκινησιακή φόρτιση και ανησυχία, δημιουργώντας παράλληλα κλειστοφοβικές εντυπώσεις.
 Η σταθερή, σαν τσιμέντο, ζωή του Λοκ, αρχίζει να καταρρέει από ένα λάθος που είχε πράξει στο παρελθόν και που τώρα στο παρόν, σε ένα κρίσιμο παρόν, καλείται να πάρει μια οριστική απόφαση που θα έχει αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της ζωής του. «Χρειάζεται να χειριστείς το μείγμα του τσιμέντου με απόλυτη ακρίβεια. Το ελάχιστο λάθος, μία μικρή αδιόρατη απόκλιση και στο εικοσιδύο ορόφων κτίριό σου θα σχηματιστούν ρωγμές, που σταδιακά θα το διαβρώσουν και θα καταρρεύσει με κρότο...» λέει ο εξαιρετικός πρωταγωνιστής οδηγώντας το αυτοκίνητό του- μεταφορικά τη ζωή του- σε μια προσπάθεια να ελέγξει το πεπρωμένο του, αλλά κάνοντας το σωστό και το έντιμο αποδεικνύοντας την ακεραιότητα, την υπευθυνότητα, τη φροντίδα, την αφοσίωση, τη σταθερότητα και την επιμονή, χάνει τη δουλειά του, την οικογένειά του, τη ζωή του όλη, έτσι όπως μέχρι εκείνη τη νύχτα ήταν. Αγωνιώδες, ανθρώπινο, ενδιαφέρον και ασυνήθιστο. 
 Στα συν και η εκπληκτική φωτογραφία όπως και η μουσική επένδυση. Στα μείον η τοποθέτηση προϊόντος.
bigstar7,5 icon Reviewed by My Films-In, on locke- Rating:7,5 out of 10



          




imdb
rottentomatoes