ERNEST AND CELESTINE

ΕΡΝΕΣΤ ΚΑΙ ΣΕΛΕΣΤΙΝ

κινούμενα σχέδια 2012

 Μια ιστορία φιλίας μεταξύ μιας αρκούδας και ενός μικρού ποντικιού, που ζουν σε διαφορετικούς κόσμους, παράλληλους αλλά ανταγωνιστικούς μεταξύ τους. Ο Έρνεστ ο αρκούδος, προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στον βαρύ χειμώνα και δεν θέλει να γίνει δικαστής αλλά κλόουν. Η μικρή ποντικίνα η Σελεστίν με τίποτα δεν θέλει να γίνει οδοντίατρος παρά τις προτροπές των άλλων ποντικών, αλλά σχεδιάστρια. Μέσα από διάφορες δύσκολες καταστάσεις θα γνωριστούν καλύτερα και θα γίνουν αχώριστοι.


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπενζαμάν Ρενέρ, Στεφάν Ομπιέ, Βενσάν Πατάρ
ΣΕΝΑΡΙΟ: Γκαμπριέλ Βενσάν (βιβλίο), Ντανιέλ Πινάκ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Λαμπέρ Γουίλσον, Πολίν Μπρουνέ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο
ernest and celestine image
 Μια πολυβραβευμένη διασκευή των παραμυθιών του Βέλγου Γκαμπριέλ Βενσάν, που αποδεικνύει ότι το κινούμενο σχέδιο μπορεί να είναι ελκυστικό, χωρίς τα τρισδιάστατα εφέ και τα λαμπερά χρώματα. Η ταινία αναδείχτηκε ως η καλύτερη στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων στα βραβεία Σεζάρ, ενώ ήταν υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ.
 Απαλό, παραδοσιακό vintage σχέδιο, πλούσια περιγράμματα, ελαφριά παλέτα, αναδεικνύουν την γλυκύτητα, την ομορφιά, το ονειρικό και την ιδέα της  παιδικής αθωότητας. Μέσα από την ιστορία του Έρνεστ και της Σελεστίν, μαθαίνουμε πως η αποδοχή του "άλλου", η διαφορετικότητα, οι κοινωνικές προκαταλήψεις, η αγάπη και η φιλία, είναι ζητήματα που θα πρέπει να ερευνηθούν όχι κάτω από κάποια ρητορικά σχήματα, αλλά να ειδωθούν με επιμέλεια και υπό μια διαφορετική οπτική που επιβάλει η πολυπολιτισμική κοινωνία του σήμερα. Επίσης, η ανάπτυξη της προσωπικότητας και ο επαγγελματικός προσανατολισμός, θα πρέπει να γίνεται με βάση τις ανάγκες, κλίσεις, δεξιότητες του ατόμου και όχι βάσει οικογενειακών προσδοκιών και κοινωνικών προτύπων.
 Θαυμάσια, γλυκιά ταινία, το Έρνεστ και Σελεστίν είναι ένα ακόμα φιλμ, που αποδεικνύει πως τα κινούμενα σχέδια δεν είναι μόνο για μικρούς θεατές.
bigstar8.6 iconReviewed by My Films-In on ernest and celestine- Rating:8,6 out of 10



              





imdb
rottentomatoes