CAPTAIN PHILLIPS

CAPTAIN PHILLIPS     

περιπέτεια, βιογραφία 2013 

 Ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Ο καπετάνιος Φίλιπς αποχαιρετά την οικογένειά του και σαλπάρει με ένα φορτηγό πλοίο. Στη διαδρομή ανοιχτά της Αφρικής το πλοίο δέχεται επίθεση από σομαλούς πειρατές. Γίνονται προσπάθειες από το πλήρωμα για να αποφύγουν την κατάληψη, όμως τελικά το πλοίο βρίσκεται υπό την κατοχή των πειρατών. Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν καταλήγουν πουθενά. Στο μεταξύ, έχει κληθεί να επέμβει το αμερικανικό ναυτικό  που σχετίζεται με θέματα πειρατείας και ξεκινά η προσπάθεια για να σωθεί ο καπετάνιος, ο οποίος έχει απαχθεί από τους πειρατές.


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πόλ Γκρίνγκρας
ΣΕΝΑΡΙΟ: Μπίλι Ρέι (βασισμένο στο βιβλίο του καπετάνιου Ρίτσαρντ Φίλιπς και Στέφαν Τατί)
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τόμ Χάνκς, Μπάρκχαντ Αμπντί, Μπάρκχαντ Αμπντιραχμάν, Κάθριν Κίνερ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αμερική
captain phillips image
 Η ταινία διηγείται τα αληθινά γεγονότα, πάνω στα οποία βασίζεται, με πραγματικά συναρπαστικό τρόπο. Το συμβάν έγινε το 2009 και αφορούσε την πρώτη σύγχρονη πειρατεία σε αμερικανικό πλοίο που είχε να συμβεί εδώ και διακόσια χρόνια Δράση, αγωνία, ειδικά από το δεύτερο μέρος της και μέχρι το τελευταίο λεπτό, κλειστοφοβικά περιβάλλοντα, μηχανή λήψης στο χέρι, ταινία για γερά νεύρα. Ανάλυση των δυο πρωταγωνιστικών χαρακτήρων που έχουν διαφορετική πολιτισμική κοινωνική  και προσωπική πραγματικότητα. Πολιτικοοικονομικές αιχμές του συστήματος που κάνει κατάχρηση της δύναμής του και ψυχογραφίες ανθρώπων, που βρίσκονται σε διαφορετικά στρατόπεδα. Αυτός που ανήκει στην παγκόσμια οικονομία αλλά και αυτός που δεν ανήκει εξυπηρετούν το ίδιο σκληρό σύστημα στο οποίο ο αδύνατος υποκύπτει στον δυνατό.
 Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα δούμε πως η σομαλική πειρατεία αποτελεί οργανωμένο έγκλημα με διακινούμενα κεφάλαια όχι μόνο αφρικανικά, αλλά και ευρωπαϊκά και αμερικανικά.  
 Τέλος, ως το μοναδικό αρνητικό της ταινίας, ήταν η προβεβλημένη υπεροχή του πολεμικού ναυτικού στη σκηνή της διάσωσης. Περίπου σαν κάτι, κάντε στην άκρη γιατί ερχόμαστε.
bigstar7,9 icon Reviewed by My Films-In  on captain philips- Rating:7.9 out of 10



           





imdb
rottentomatoes