AUGUST OSAGE COUNTY

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ     

δράμα 2013 

 Τα μέλη της οικογένειας Γουέστον, των οποίων οι διαδρομές των ζωών τους έχουν αποκλίνει, συγκεντρώνονται με αφορμή την εξαφάνιση του πατέρα τους. Αφού μαθαίνουν ότι ο αγνοούμενος έχει αυτοκτονήσει, στο δείπνο που γίνεται λίγο μετά την κηδεία του, η οικογένεια ξεδιπλώνει τα καλά κρυμμένα μυστικά της και φανερώνει τους αλληλοσυσχετισμούς δυναμικότητας, τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες της.


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζών Γουέλς
ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρέιση Λέτς
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μέριλ Στρίπ, Τζούλια Ρόμπερτς, Σαμ Σέπαρντ, Τζούλιετ Λιούις
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αμερική
august osage county image
 Επιτυχημένη μεταφορά του θεατρικού έργου του Τρέιση Λέτς, που ξετυλίγει το σκοτεινό μονοπάτι των οικογενειακών σχέσεων έτσι όπως διαμορφώνονται από την επικράτηση της εξουσίας μιας ψυχικά τραυματισμένης από την οικογενειακή βία στην παιδική ηλικία, μάνας. Η αυταρχική σκληρή μορφή της μάνας, ναρκομανής από τα κοκτέιλ χαπιών και καρκινοπαθής, αναπαράγει το κυνικό και συντηρητικό πρότυπο που είχε στην παιδική της ηλικία, τα αποτελέσματα του οποίου βλέπουμε να αποτυπώνονται και στις κόρες της. Έτσι οι σχέσεις καταπιεστών και καταπιεζόμενων θα αποτελέσουν βασικά στοιχεία της οικογενειακής συνοχής που θα δημιουργήσουν και οι επόμενες γενιές στις δικές τους οικογένειες. Τα αποξενωμένα μέλη βρίσκονται σε ένα συνεχή υπολογιστικό διακανονισμό σχέσεων και τα μυστικά αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο ανατρέποντας τις όποιες ισορροπίες και δημιουργώντας νέους προσωπικούς συσχετισμούς.
Ταινία ρεαλιστική και σκληρή, με πλούσια νοήματα, με ρυθμό μεταξύ δράσης και ανάλυσης γεγονότων και πολύ καλές ερμηνείες. Άριστη η Στριπ για ακόμα μια φορά.
bigstar8,2 icon Reviewed by My Films-In on august osage county- Rating:8.2 out of 10



           





imdb
rottentomatoes